Terug naar alle berichten

The Reporting Agency Portal

‘Rapportages in een beveiligde portal? Als klant upload je de dataset en wij doen de rest. Alles volgens security standaarden van Microsoft Azure en altijd een analist beschikbaar om vragen te beantwoorden’. Een jaar geleden startten we met de bouw, inmiddels zijn we live. Reporting-as-a-Service, betaal alleen voor wat je gebruikt, bespaar op dure licenties en het in dienst nemen van een data analist. Klinkt leuk, maar hoe werkt dat nou precies? Welke stappen zetten we en hoe komen we samen tot die mooie rapportages en waardevolle inzichten?

Stap 1: Ontwerp

Tijdens een grondige intake gaan we samen met een data analist kijken waar de behoefte ligt, hoe de data eruit ziet, hoe de rapportages eruit moeten komen te zien en op welke frequentie ze nodig zijn worden. We laten zien hoe jouw omgeving op onze portal eruit komt te zien. Onze analist komt vervolgens met een prototype rapportage, we leggen in een SLA de werkafspraken af, we schrijven een projectplan en kennen verantwoordelijkheden toe bij ons en bij mensen binnen jouw organisatie.

Stap 2: Ontwikkeling

Volgens projectplan starten we met de ontwikkeling van de rapportages. De milestones in het projectplan bestaan uit zowel oplevermomenten en feedbackmomenten. We genereren inzichten en zorgen ervoor dat alles klaar staat voor fase 3.  De kosten voor fase 1 en 2 betreft een vast bedrag en omvat daarmee de initiële investering.

Stap 3: Reporting

Zodra de eerste rapportage is geüpload op jouw persoonlijke pagina in onze portal gaat fase 3 in, namelijk rapporteren. Op de door jou gekozen frequentie krijg je een e-mail met de vraag om een data upload, je logt in op de portal, levert de data aan, wij valideren deze data en binnen de afgesproken tijd (vaak twee dagen) krijg jij een e-mail met de melding dat er een rapportage voor je klaarstaat. Tijd om te gaan sturen op echte inzichten en betrouwbare dashboards. Dit is tevens de fase dat het abonnement ingaat. De maandprijs voor een abonnement is logischerwijs sterk afhankelijk van het aantal rapportages en de complexiteit van de rapportages.

Benieuwd naar een demo wat The Reporting Agency voor jou kan doen? Laat je gegevens achter onder de ‘bel me terug’ button en wij nemen z.s.m. contact met je op!