Terug naar alle berichten

Terugblik op de Power BI Gebruikersdag 2024

Power BI Gebruikersdag

Zaterdag 9 maart was het moment eindelijk daar… de grote Power BI Gebruikersdag in de Jaarbeurs Utrecht. Een dag vol inspiratie, interessante sprekers, informatieve sessies en bovenal veel plezier met ons team. Wij kregen de eer om als een van de sprekers aanwezig te zijn op deze zesde editie van het evenement. Een kans die wij met beide handen grepen, maar wat ging ons onderscheiden van al de andere aanwezige Power BI-experts ? Juist! Power BI voor het MKB – Ready or Not? Namens The Reporting Agency stonden managing consultant Dennis de Gier en sr. Power BI consultant Gonnie Levy samen op het podium om onze ervaring en expertise vanuit een business perspectief te delen. Met een volle zaal aan enthousiaste deelnemers ging de sessie van start.

Power BI voor het MKB – Ready or Not?

Ongeveer de helft van alle Nederlandse MKB organisaties gelooft erin dat data-analyse leidt tot betere besluiten. Dat is een stap in de goede richting! Echter, slechts 12% van al deze bedrijven  maakt daadwerkelijk data-gedreven beslissingen. Ze erkennen de potentie van data, begrijpen de toegevoegde waarde, maar weten vaak niet waar te beginnen. Daar steken wij als The Reporting Agency graag een helpende hand uit!

PBIGTijdens onze sessie in de Solar zaal van de Jaarbeurs tijdens de Power BI Gebruikersdag, illustreerden Dennis en Gonnie praktijkvoorbeelden. Welke uitdagingen komen wij zoal tegen bij onze klanten? Hoe zorgen wij ervoor dat zij het volledige potentieel van hun beschikbare data benutten? Waar zit de grootste informatiebehoefte? En misschien het allerbelangrijkste, hoe maken wij het MKB ‘Ready’?

Tijdens de sessie zijn diverse essentiële vragen aan bod gekomen, inclusief de voor- en nadelen van Power BI voor het MKB, de recente ontwikkelingen binnen Microsofts Power Platform, en uiteraard de voortdurende groei van de vraag naar inzichten als gevolg van de laatste ontwikkelingen in de business. Al met al zijn we ontzettend trots op de succesvolle presentatie, mede dankzij het enthousiaste en interactieve publiek! Wij kijken uit naar de volgende Power BI Gebruikersdag.

 

Aftermovie: Power BI Gebruikersdag:

Wij kijken met trots en een blij gevoel terug op deze geweldig georganiseerde dag! Nogmaals dank aan de organisatie voor de mogelijkheid om als spreker aanwezig te zijn, en dank aan alle vrijwilligers die ervoor zorgden dat de dag zo een succes is geworden. Hier een kleine terugblik op hoe de dag verliep: