Terug naar alle berichten

Power BI Gebruikersgroep – avondsessie bij The Reporting Agency

Power BI Gebruikersgroep avondsessie - The Reporting Agency

Donderdag 13 juni is het zo ver, dan hosten wij de Power BI gebruikersgroep avondsessie bij ons op kantoor! Het belooft een inspirerende avond te gaan worden met een druk programma. Er zullen tijdens de gebruikersavond drie kennissessies worden gegeven, welke zowel voor beginners als gevorderden waardevolle inzichten en technieken bieden om hun vaardigheden in Power BI te vergroten. 

Over de Power BI gebruikersgroep

De Power BI gebruikersgroep is een stichting met een gepassioneerd team welke als doelstelling heeft om: “een community te bouwen waarin mensen elkaar helpen, leren en inspireren op het gebied van Power BI en dat alles op een laagdrempelige manier”. Dit doen zij onder andere door middel van de avondsessies, waarin de leden in kleinere groepen bijeenkomen op locatie bij de afwisselende hosts om onderling kennis te delen en inspiratie op te doen. En deze keer is The Reporting Agency de host!

Avondsessie bij The Reporting Agency

Er staat een vol programma op de planning voor donderdag 13 juni: drie inspirerende sessies, een barbecue en een netwerkborrel! Wij mogen deze keer de avondsessie hosten bij ons op kantoor in Schiphol-Rijk. Onze eigen collega’s zullen de avond aftrappen met twee waardevolle Business-/ Use-cases. Na een korte pauze verwelkomen wij graag een collega van Microsoft die de nieuwste ontwikkelingen rondom Microsoft Fabric zal delen. Daarna is het tijd voor de barbecue en een netwerkborrel! Al met al een vol programma waar we ontzettend naar uitkijken.

Ben jij er ook bij? Je kunt je aanmelden op de officiële Power BI Gebruikersgroep website (de tickets gaan hard, dus wees er snel bij!).

Avondsessie planning

 

 

Sessie 1: “Exact Online dashboard – klaar in 1 dag

Onze eigen sr. Consultant Joep zal de kennisdeling aftrappen samen met Michel. In deze sessie delen zij ons succesverhaal rondom de ontwikkeling van ons financiële Exact Online dashboard in Power BI. Hoe is het API-framework ontwikkeld? Wat zijn de stappen die wij zetten om nieuwe klanten binnen 1 dag te voorzien van hun dashboard? Joep en Michel zullen de deelnemers meenemen langs alle stappen, het ontwikkelde ‘template’ datamodel achter de rapportage en de visualisaties om nog meer informatie te krijgen uit Exact Online.

Sessie 2: “Data-gedreven verduurzaming – Succesverhaal Power Apps, Power Automate en Power BI

In deze sessie zullen Davy en Michel de deelnemers meenemen in een recent succesverhaal over hoe wij met een combinatie aan Power BI, Power Apps en Power Automate mogen bijdragen aan een groot verduurzamingsproject voor huurwoningen. Met deze krachtige combi weten we datastromen zo efficiënt mogelijk te laten lopen tussen vele verschillende stakeholders, met een inzichtrijk dashboard als eindproduct.

Sessie 3: “Microsoft Fabric: What’s new and what’s next

De derde en laatste sessie zal worden gegeven door Kasper de Jonge (Microsoft). Als analytics adviseur en programma manager bij Microsoft heeft Kasper meer dan genoeg kennis op het gebied van Power BI en de laatste ontwikkelingen op het Power Platform. In zijn sessie zal hij de deelnemers meenemen langs alle nieuwste en ook toekomstige ontwikkelingen aan Microsoft Fabric.