Terug naar alle berichten

Inzicht behouden tijdens snelle groei: Hoe Power BI jouw organisatie kan helpen!

Exponentiële groei in omzet en succes – een droomscenario voor iedere ondernemer. De markt pakt jouw product of dienst in toenemende mate op en het lukt de organisatie om hiervoor mensen aan te nemen en vast te houden. Voor de buitenwereld heb je het gemaakt, maar ondertussen vraag jij jezelf af hoe de interne processen de groei moeten bijbenen. Met groei komen immers uitdagingen om de hoek kijken en het risico bestaat dat het moeilijker wordt het overzicht te behouden.

Het aantal plekken, systemen en Excel sheets waar informatie in wordt bijgehouden groeit, maar kruisverbanden tussen deze systemen ontbreken. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw organisatie optimaal blijft functioneren en jouw medewerkers tevreden blijven? Hoe zorg je ervoor dat je blijft zien waar er geld verdient wordt, en waar de bleeders zitten? Juist: implementeer een BI tool en zorg ervoor dat je continu in control van jouw organisatie bent. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Wat is Business Intelligence?

Business Intelligence draait om het verzamelen, analyseren en presenteren van gegevens – de stuurinformatie van jouw organisatie. In alle systemen zit informatie opgeslagen, maar juist het leggen van kruisverbanden zorgt ervoor dat data-gedreven besluitvorming gestimuleerd wordt. Jij wilt immers omzet verhogen, operationele efficiëntie verbeteren en sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt. BI is júist voor snelgroeiende organisaties van groot belang, omdat zij in mindere mate kunnen varen op gegevens uit het verleden en onderbuikgevoel – je moet simpelweg weten hoe het vandaag in jouw bedrijf gaat en een BI tool inzetten als voorspellende waarde. Het behouden van overzicht is essentieel om de ingezette groei vast te houden en verder te stimuleren.

Vijf manieren hoe Power BI snelgroeiers kan ondersteunen

Microsoft Power BI, een van de bekendste Business Intelligence tools, is een krachtige tool die je in staat stelt om data uit verschillende bronnen te verzamelen, te visualiseren en te analyseren. Hier zijn enkele manieren waarop Power BI jouw organisatie kan helpen in tijden van snelle groei:

  1. Gegevensconsolidatie: Met Power BI kun je gegevens uit verschillende bronnen, zoals spreadsheets, databases en cloudservices, eenvoudig samenvoegen. Hierdoor krijg je een compleet overzicht van de bedrijfsprestaties en kun je snel trends en patronen identificeren.
  2. Real-time rapportage: Power BI biedt real-time inzichten in de prestaties van je organisatie. Dankzij interactieve dashboards en rapporten kun je direct reageren op veranderingen en snel beslissingen nemen op basis van actuele gegevens.
  3. Data visualisatie: Met krachtige data visualisatie mogelijkheden kun je complexe gegevens omzetten in heldere grafieken, diagrammen en KPI-meter-widgets. Hierdoor wordt informatie gemakkelijker te begrijpen voor alle belanghebbenden in je organisatie.
  4. Schaalbaarheid: Power BI is ontworpen om mee te groeien met je organisatie. Of je nu een kleine startup bent of een grote onderneming, Power BI kan zich aanpassen aan de omvang van je gegevens en rapportagebehoeften.
  5. Gegevensbeveiliging: Power BI biedt geavanceerde beveiligingsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat gevoelige bedrijfsgegevens veilig zijn. Deel eenvoudig rapportages met de juiste mensen binnen de organisatie middels de ingebouwde row-level security.

Resultaat? Iedereen kijkt op hetzelfde moment naar dezelfde informatie, er bestaat one single version of the truth en en kan gediscussieerd worden over interpratie maar niet meer over inhoud van data en informatie. Het implementeren van een BI tool zorgt ervoor dat jij als organisatie snel kunt inspelen op veranderingen in de markt. Daarnaast zie je snel waar kosten bespaard kunnen worden, waar onbenut potentieel zit en verbeter je aanzienlijk de besluitvorming.

Benieuwd wat Power BI voor jou kan betekenen? We horen graag jouw verhaal!