Terug naar alle dashboards

Inzicht in groei, average profit margin, targets en leads

Een op maat gemaakt Power BI dashboard op basis van gevalideerde data, geleverd op de door jou gekozen frequentie of in-house gebouwd. Sturen op de juiste KPI’s en geld besparen op dure licenties of het aannemen van een data analist. Dat is The Reporting Agency.

Onderstaand voorbeeld sales Power BI dashboard geeft inzicht in leads, prospects, pijplijn (onderverdeeld in segmenten), omzet en marge. Daarnaast laat deze rapportage de geografische verdeling zien. Het biedt een sales manager, director of eigenaar de mogelijkheid om effectief te sturen, inzicht te krijgen in waar sales goed gaat en waar niet en waar men staat ten opzichte van targets. Het biedt de mogelijkheid te vergelijken met voorgaande jaren, helpt bij focussen op de juiste markten of segmenten en dient als effectief stuurmiddel waarmee omzet gemaximaliseerd kan worden en kosten gereduceerd. Dit is onze huisstijl, ben jij benieuwd naar een dashboard op maat in jouw huisstijl?

Ik wil een dashboard

 

Bekijk hieronder een voorbeeld – tip: stel rechtsonder de juiste weergave grootte in!

Een sales dashboard in Power BI biedt inzicht in onder andere leads, prospects, de salespijplijn (onderverdeeld in segmenten), omzet en marge. Alle elementen die van belang zijn voor een salesmanager, directeur or eigenaar overzichtelijk op één plek te vinden!

Sturen op KPI’s is van groot belang, zeker binnen de sales. Om een duidelijk beeld te schetsen van waar sales goed gaat en waar niet, is inzicht en overzicht cruciaal. Werken met verschillende systemen, bestanden en werkmappen maakt het echter niet makkelijk om te komen tot relevante inzichten.

Bespaar jezelf tijd en moeite door middel van een op maat gemaakt Sales Dashboard in Power BI. Hierin verwerken, structureren en visualiseren wij alle beschikbare data om jou vooruit te helpen. Krijg een overkoepelend overzicht van de huidige stand van zaken, vergelijk deze met eerdere periodes of analyseer specifieke datapunten tot in detail om de organisatie te helpen groeien op basis van realtime inzichten.

Power BI stelt je in staat om verschillende databronnen te combineren en de data direct toegankelijk te maken middels een API, een ingebouwde koppeling tussen jouw software en Power BI. Op deze manier kunnen we eenvoudig alle benodigde data ontsluiten om de juiste stuurinformatie te vergkrijgen.

Maak de voortgang ten opzichte van gestelde targets een stuk tastbaarder door benchmarks te verwerken in de verschillende visualisaties. Vergelijk bijvoorbeeld de huidige stand van zaken met voorgaande periodes, of visualiseer de salespijplijn. Op deze manier ontdek je sneller trends of knelpunten en help je de organisatie vooruit door op tijd bij te sturen.

Een Sales Dashboard in Power BI met intuïtieve visualisaties zorgt voor een algemeen beter begrip van de data. De Business Intelligence tool stelt je in staat om de sales rapportages eenvoudig te delen binnen de organisatie. Wil je niet dat iedereen dezelfde informatie krijgt? Geen probleem! Middels de ingebouwde row-level security zorg je ervoor dat iedereen ziet waar hij of zij toegang tot heeft.

Profiteer van een geconsolideerd overzicht, bespaar kostbare tijd en resources en stimuleer de groei van je salesactiviteiten met een Sales Dashboard in Power BI.

Ben jij benieuwd naar een dashboard op maat in jouw huisstijl?