Terug naar alle dashboards

Inzicht in alle marketingactiviteiten

Een op maat gemaakt Power BI dashboard op basis van gevalideerde data, geleverd op de door jou gekozen frequentie of in-house gebouwd. Sturen op de juiste KPI’s en geld besparen op dure licenties of het aannemen van een data analist. Dat is The Reporting Agency.

Als marketeer wil je weten welke input de gewenste output veroorzaakt. Oftewel: hoe richt je een campagne zo in dat deze effectief bijdraagt aan gestelde targets? Hoe vertalen aantal clicks zich in conversie verkopen? Wat zijn de kosten per verkoop? Hoe bepaal je het resultaat van een campagne? Belangrijk is om te sturen op de juiste KPI’s en dat KPI’s gemeten worden op basis van betrouwbare, gevalideerde data. In onderstaand voorbeeld marketing dashboard draagt bij aan het optimaliseren van campagnes en het effectief inzetten van resources. Dit is onze huisstijl, ben jij benieuwd naar een dashboard op maat in jouw huisstijl?

Ik wil een dashboard

 

Bekijk hieronder een voorbeeld – tip: stel rechtsonder de juiste weergave grootte in!

Waarom een Power BI dashboard met marketing KPI’s? Power BI biedt veel voordelen, het geeft inzicht op hoog niveau en de mogelijkheid om in te zoomen op specifieke KPI’s. Het is mogelijk om verschillende databronnen te combineren om zo de waarde van jouw Power BI dashboard te vergroten en meer inzicht te creëeren voor jouw organisatie. In combinatie met API’s (een connectie tussen een databron en Power BI) is het mogelijk om data direct op te halen en handmatige handelingen te elimineren. Met een Marketing Power BI dashboard heb je dus altijd actueel inzicht in jouw KPI’s en marketing doelstellingen en voortgang.

Microsoft is koploper wat betreft data security en in vergelijking met andere BI tools is Power BI het meest gebruiksvriendelijk en innovatief. Gebruikers kunnen analyseren, filteren en klikken, maar kunnen geen wijzigingen in het Power BI dashboard doorvoeren of codes kapot maken (in tegenstelling tot Excel) – dit kan enkel de developer. Power BI is daarnaast in staat grote datasets eenvoudig te verwerken.

Een ander groot voordeel van Power BI is de optie ‘row-level security‘, jij kunt zien wat jij mag zien binnen een Power BI dashboard. Een marketing directeur ziet alles, een marketing medewerker of collega van een andere afdeling enkel wat voor hem of haar van toepassing is.

Een Power BI dashboard voor de marketing afdeling zorgt voor snel en accuraat inzicht in KPI’s en de mogelijkheid om tijdig bij te sturen. Het zorgt ervoor dat iedereen naar dezelfde cijfers kijkt en waarborgt de veiligheid van data, zowel binnen grote als kleine organisaties.