Terug naar alle dashboards

Alle HR activiteiten binnen jouw organisatie inzichtelijk

Een op maat gemaakt PowerBI dashboard op basis van gevalideerde data, geleverd op de door jou gekozen frequentie of in-house gebouwd. Sturen op de juiste KPI’s en geld besparen op dure licenties of het aannemen van een data analist. Dat is The Reporting Agency.

Een HR rapportage (zie onderstaand een voorbeeld HR dashboard) wordt als stuurmiddel gebruikt en komt besluitvorming ten goede. Het biedt snel inzicht in bijvoorbeeld aantal FTE’s, gemiddeld salaris, ziekteverzuim en verlof, in- en uitstroom. Een HR dashboard biedt daarnaast de mogelijkheid om snel en eenvoudig verschillende divisies, afdelingen, of locaties te vergelijken. Tevens biedt het de mogelijkheid om te kijken waar je staat ten opzichte van budget en voorgaande jaren. Snel weten waar de pijn zit en kosten besparen? Stuur op de juiste KPI’s en gevalideerde, betrouwbare data. Dit is onze huisstijl, ben jij benieuwd naar een dashboard op maat in jouw huisstijl?

Ik wil een dashboard

 

Bekijk hieronder een voorbeeld – tip: stel rechtsonder de juiste weergave grootte in!

Waarom een Power BI dashboard met HR informatie en KPI’s? Microsoft Power BI biedt de mogelijkheid om verschillende databronnen te combineren wat de waarde van de informatie vergroot. Het creëert inzicht in jouw HR afdeling en biedt informatie waarop je kunt sturen. In combinatie met API’s (een connectie tussen de databronnen en Power BI) is het daarnaast mogelijk om automatisch data vanuit de systemen op te halen, wat handmatige handelingen elimineert. Met een Power BI HR dashboard heb je dus altijd actueel inzicht in jouw HR KPI’s, doelstellingen en voortgang.

Niet geheel onbelangrijk binnen de afdeling Human Resources: Microsoft is koploper wat betreft data security en biedt daarnaast row-level security. Row-level security houdt in dat jij kunt zien wat jij mag zien binnen een Power BI dashboard op basis van jouw ID. Dit betekent dat een HR directeur bijvoorbeeld toegang heeft tot alle informatie, maar een HR medewerker enkel toegang heeft tot de delen van het dashboard die van toepassing zijn op zijn of haar functiegebied. Alle gebruikers kunnen analyseren, filteren en klikken binnen het spectrum wat zij kunnen zien, maar kunnen geen wijzigingen in het Power BI dashboard doorvoeren of codes kapot maken (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Excel0 – dit kan enkel de developer. Tevens is Power BI in staat grote datasets te verwerken.

Wil jij inzicht in hoe jouw HR afdeling (en daarmee organisatie) ervoor staat? Heb jij als doelstelling verzuim terug te dringen, recruitment kosten terug te dringen of een inclusievere organisatie neer te zetten? Dan heb je betrouwbare data en stuurinformatie nodig. Een Power BI dashboard voor de HR afdeling zorgt voor snel en accuraat inzicht in KPI’s en de mogelijkheid om tijdig bij te sturen. Het geeft inzicht in waar winst te behalen valt en laat het verloop over de tijd eenvoudig zien. Een dashboard zorgt ervoor dat iedereen naar dezelfde KPI’s en informatie kijkt, waarborgt de veiligheid en integriteit van data en is waardevol voor zowel kleine als grote organisaties.