Terug naar alle dashboards

Inzicht in omzet, marge en EBITDA

Een op maat gemaakt Power BI dashboard op basis van gevalideerde data, geleverd op de door jou gekozen frequentie of in-house gebouwd. Sturen op de juiste KPI’s en geld besparen op dure licenties of het aannemen van een data analist. Dat is The Reporting Agency.

Een financieel dashboard (zie onderstaand voorbeeld dashboard) geeft snel inzicht in bijvoorbeeld omzet, bruto marge, overhead, EBITDA en werkkapitaal. Snel weten waar je staat ten opzichte van bijvoorbeeld budget, prognoses en/of voorgaande jaren. Het dient als stuurmiddel zorgt voor een effectiever besluitvormingsproces. Soms exporteren we data alleen uit een boekhoudsysteem, vaker combineren we verschillende databronnen. Wij helpen onze klanten op deze manier o.a. omzet te maximaliseren, kosten te reduceren en pricing te optimaliseren. Alles op basis van gevalideerde, betrouwbare data. Dit is onze huisstijl, ben jij benieuwd naar een dashboard op maat in jouw huisstijl?

Bekijk hieronder een voorbeeld – tip: stel rechtsonder de juiste weergave grootte in!

Waarom een Power BI dashboard met financiële KPI’s? Power BI biedt veel voordelen, het geeft inzicht op hoog niveau en de mogelijkheid om in te zoomen op specifieke KPI’s. Het is mogelijk om verschillende databronnen te combineren om zo de waarde van jouw Power BI dashboard te vergroten en meer inzicht te creëeren voor jouw organisatie. In combinatie met API’s (een connectie tussen een databron en Power BI) is het mogelijk om data direct op te halen en handmatige handelingen te elimineren. Met een financieel Power BI dashboard heb je dus altijd actueel inzicht in jouw KPI’s en financiële doelstellingen en voortgang.

Microsoft is koploper wat betreft data security en in vergelijking met andere BI tools is Power BI het meest gebruiksvriendelijk en innovatief. Gebruikers kunnen analyseren, filteren en klikken, maar kunnen geen wijzigingen in het Power BI dashboard doorvoeren of codes kapot maken (in tegenstelling tot Excel) – dit kan enkel de developer. Power BI is daarnaast in staat grote datasets eenvoudig te verwerken.

Een ander groot voordeel van Power BI is de optie ‘row-level security‘, jij kunt zien wat jij mag zien binnen een Power BI dashboard. Een financieel directeur ziet alles, een administratief medewerker enkel wat voor hem of haar van toepassing is. Bij uitstek op een financiële afdeling een waardevolle functie.

Een Power BI dashboard voor de financiële afdeling zorgt voor snel en accuraat inzicht in KPI’s en de mogelijkheid om tijdig bij te sturen. Het zorgt ervoor dat iedereen naar dezelfde cijfers kijkt en waarborgt de veiligheid van data, zowel binnen grote als kleine organisaties.