Terug naar alle dashboards

Meer inzicht in AFAS door Power BI dashboard

Biedt AFAS alleen niet genoeg inzichten? Waarom niet visualiseren met een standaard dashboard in Power BI? Het geeft meer inzicht en sneller inzicht, daarnaast is het eenvoudiger om met de rest van de organisatie of lijn te delen. Met een API connectie koppelen we AFAS met Power BI en zorgen we dat jij de inzichten krijgt die je nodig hebt. Een standaardoplossing tegen relatief lage kosten – uiteraard wel in jouw huisstijl. Wil je toch nog wat aanpassingen? Ook dat is mogelijk!

Ik wil een dashboard

Bekijk hieronder een voorbeeld – tip: stel rechtsonder de juiste weergave grootte in!

Waarom een Power BI dashboard? Met Power BI visualiseren, structureren en verwerken we de beschikbare data. Een Power BI dashboard geeft inzicht op hoog niveau en biedt de mogelijkheid om in te zoomen op specifieke onderwerpen. In combinatie met een API (een connectie tussen een bron en Power BI) is het mogelijk om direct op een bron als AFAS in te prikken, wat zorgt voor actuele inzichten en zo min mogelijk handmatige handelingen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende databronnen te combineren, wat de waarde van een Power BI dashboard vergroot. Het delen van een Power BI dashboard is daarnaast eenvoudig, je geeft de belanghebbenden simpel toegang tot de cloud omgeving. Iedereen kijkt op deze manier naar dezelfde informatie.

Veiligheid staat binnen Microsoft voorop, je hoeft je met Power BI dus geen zorgen te maken over of jouw data terechtkomt bij de verkeerde personen. Power BI biedt daarnaast een ‘row-level security‘ optie. Dit betekent dat op basis van jouw ID, jij kunt zien wat jij mag zien binnen een Power BI dashboard. De directeur ziet alles, de sales manager alleen wat voor hem of haar van toepassing is. Daarnaast kunnen gebruikers in Power BI analyseren, filteren en klikken, maar geen wijzigingen in het dashboard doorvoeren of codes kapot maken (in tegenstelling tot Excel) – dit kan enkel de developer. Een ander groot voordeel van Power BI is het feit dat de tool grote datasets aan. Ter illustratie: Excel kent een limiet van 2GB, Power BI Pro van 100GB.

Een Power BI dashboard met AFAS als bron biedt dus veel voordelen, zowel voor grote als voor kleine organisaties.